Pff... Ik ben flink aan het blokken om de laatste opdrachten voor school af te maken. Gelukkig heb ik woensdag een ontspannend dagje gehad, dus ik kan er weer flink tegenaan. En ik weet wat mij over 16 dagen te wachten staat!
Donderdag wilde ik 's avonds een half uurtje afleiding zoeken. Dus ik dacht kijk eens even wat er op tv is. En je raad het nooit, maar op de eerste zender die ik opzette was het programma "ik vertrek (naar Zambia)" te zien. Wow hier ga ik dus ook echt naar toe. Niet te geloven! Een stel van in de dertig is naar Zambia vertrokken om een lodge te managen. Jammer genoeg was het programma bijna afgelopen. Vandaag heb ik op uitzending gemist de aflevering terug gekeken. Het bleek een herhaling te zijn. Stiekem was ik toch wel benieuwd of Robert en Irene Baas (het stel uit de aflevering) nog steeds in Zambia woonde. Vandaar dat ik meteen op zoek ben gegaan naar website. Het stel zit nog steeds in Zambia en werkt Wilderness-Safaris. IIk heb maar meteen een reactie geplaatst in hun gastenboek om te laten weten dat ik ook naar Zambia ga. Haha misschien komen we er elkaar wel tegen ;)
Ook was er paar maanden geleden een aflevering van puberruil XL op, waarbij een Mwengelele uit Lusaka een week ruilde met het leven van Jipke uit Den Haag. Als je benieuwd bent hoe het leven in Lusaka eruit ziet is het interressant om deze aflevering te bekijken.
zaterdag 27 juni 2009
donderdag 25 juni 2009
Contact met Zambia - 15 juni 2009
Vandaag hebben Willemijn en ik naar de directeur van de Jack CECUP school proberen te bellen. Het was een tweede poging en dit keer was het ook erg spannend of we hem eraan zouden krijgen. Voor de zekerheid hadden we de directeur een mailtje gestuurd met de tijd waarop wij hem wilde bereiken.
Helaas we hebben hem vandaag niet te pakken gekregen :( Gelukkig heeft hij ons een mailtje gestuurd. Zijn gsm is kapot! In zijn mail heeft hij ons onder andere gewezen op de blog van de Kidz Kameraz. Dit groepje kinderen van de Jack CECUP School houden zich bezig met journalistiek.Zij zijn geïnteresseerd in zaken die in hun community gebeuren. Zij schrijven hier stukken over of maken hier films van. Wij willen dit groepje kinderen leren hoe ze een krant kunnen maken op de computer. We hopen zo een nuttige bijdrage te leveren aan de inzet van deze kinderen.
Naast dit leuke bericht wil ik jullie ook op de hoogte brengen dat Willemijn, mijn reisgenootje, een eigen blog heeft gemaakt! Het is ook erg leuk om haar ervaringen over het project te lezen. Allebei maken we dingen anders mee. Het is erg leuk om dit te vergelijken. Haar blog is willemijnvangurp.waarbenjij.nu
Helaas we hebben hem vandaag niet te pakken gekregen :( Gelukkig heeft hij ons een mailtje gestuurd. Zijn gsm is kapot! In zijn mail heeft hij ons onder andere gewezen op de blog van de Kidz Kameraz. Dit groepje kinderen van de Jack CECUP School houden zich bezig met journalistiek.Zij zijn geïnteresseerd in zaken die in hun community gebeuren. Zij schrijven hier stukken over of maken hier films van. Wij willen dit groepje kinderen leren hoe ze een krant kunnen maken op de computer. We hopen zo een nuttige bijdrage te leveren aan de inzet van deze kinderen.
Naast dit leuke bericht wil ik jullie ook op de hoogte brengen dat Willemijn, mijn reisgenootje, een eigen blog heeft gemaakt! Het is ook erg leuk om haar ervaringen over het project te lezen. Allebei maken we dingen anders mee. Het is erg leuk om dit te vergelijken. Haar blog is willemijnvangurp.waarbenjij.nu
maandag 22 juni 2009
22 juni 2009- Nieuwsbrief Danaë
18 juni 2009 - Bezoek aan Basisschool de Klokkenberg in Nijmegen
Zoals ik al eerder in mijn weblog verteld heb, heeft de JACK CECUP School contact met een school in Nederland. Dat is basisschool De Klokkenberg in Nijmegen. Op 18 juni zijn Willemijn en ik deze gaan bezoeken. Wij waren namelijk erg nieuwsgierig wat voor een contact de school heeft gehad met de school in Zambia. Het zou namelijk leuk zijn als wij hierop zouden kunnen inspringen door bijvoorbeeld materiaal uit te wisselen tussen de scholen of een presentatie te geven over ons project.
Op De Klokkenberg werden we hartelijk ontvangen door Lotte Bekkers. Zij is een vrijwilligster van Kids XL. Zij begeleidt Nederlandse scholen bij het leggen van contact met scholen in ontwikkelingslanden. Zelf heeft zij gewerkt als (tropen)arts op verschillende plaatsen over de wereld. Ik vond het echt ongelofelijk om haar verhalen te horen. Zo vertelde ze ons dat ze liftend gereisd heeft in een wagens waar ze gewoon tussen het hooi en de dieren stond. Ik kon het haast niet voorstellen. Daar voelt ons tripje echt niks bij! Willemijn en ik maakte mooi gebruik van al haar ervaringen en hebben haar overweldigd met allerlei vragen. We wilde dingen weten over het eten, de mensen, de veiligheid. Het was fijn om te horen dat we vooral kleren aan moeten doen met lange mouwen en pijpen in verband met de malariamug. Zo'n tips zijn altijd handig!
Vervolgens hebben Willemijn en ik een korte presentatie gegeven aan groep 7/8 en groep 7. Zij zijn namelijk de klassen die informatie uitwisselen met de JACK CECUP school. Pff het was alweer bijna 2 jaar geleden dat ik voor de klas gestaan heb. Ook al was het kort ik vond het wel weer leuk om even "juffrouwtje"uit te hangen! We hebben met de klassen afgesproken dat we gaan proberen een chatsessie op te zetten tijdens ons verblijf in Zambia. De leerlingen van De JACK CECUP school laten dan we chatten met de leerlingen van de Klokkenberg. Tevens hebben we afgesproken dat de leerlingen ons ook mogen mailen met vragen die ze hebben voor de kinderen daar. Het leuke is dat we zelfs in de schoolkrant komen. Zodat de hele school op de hoogte is van ons bezoek. En nog leuker is dat mijn weblog ook in de schoolkrant komt te staan :)
Ook na ons project blijven Willemijn en ik contact houden met de school. We gaan dan in een presentatie de vragen die de kinderen gesteld hebben beantwoorden, filmpjes en foto's laten zien en de chatsessie evalueren. We zijn er zelfs aan het denken om hieraan een opdracht te koppelen voor de kinderen.
Het bezoek was weer een overweldigende ervaring. Door zo veel nieuwe contacten te leggen, heb ik echt het idee dat het project in Zambia een doel heeft dat gerealiseerd kan gaan worden. Dat Willemijn en ik voor de mensen daar en ook de mensen hier iets kunnen betekenen. Al is het alleen maar hun "wereld vergroten"
donderdag 18 juni 2009
En verder ......
Ja verder heb ik heel veel telefoontjes gepleegd om verzekeringen te regelen, heb ik inentingen gehaald, ben ik veel aan het brainstormen met Willemijn over het project. Ik loop constant met mijn notitieboekje om dingen te noteren die ik niet moet vergeten. We zijn echt allebei super enthousiast. Steeds als ons wat invalt, bellen we elkaar. We zullen wel een hoge telefoonrekening hebben van al die korte gesprekjes. Het leuke is dat Willemijn vaak creatieve ideeën heeft. Zo had ze het idee om schoolpleinspelletjes voor de kinderen mee te nemen. Ook hebben we Marleen het hemd van het lijf gevraagd over haar ervaringen in Zambia. 16 juni hebben Willemijn en ik zelfs proberen te bellen naar de directeur van de school. Dit heeft Willemijn en mij een half uur gekost. We moesten eerst eens uitvinden hoe de mobiele telefoon van de docent werkte. Helaas is het belletje niet gelukt. Daarnaast hebben we de Klokkenberg benaderd. Het lijkt ons namelijk erg leuk om een chat/e-mail/skype sessie op te zetten tussen de twee scholen tijdens ons verblijf in Zambia. Donderdag 18 juni gaan we naar de Klokkenberg toe.
16 juni - sponsoring door het bedrijf Danaë
Het bedrijf Danaë wilde het project graag sponsoren, maar wegens allemaal regeltjes (ik heb hier allemaal niet te veel verstand van) was het erg lastig om een geldbedrag te doneren. Een tijd geleden had ik hen gemaild en zijn zouden mij nog iets laten horen. Afgelopen dinsdag dacht ik zal ik maar eens informeren hoe het ermee staat. De "date"op de ipon beurs was zo leuk, daar moest toch wel een afspraakje van komen ;) En ja hoor met resultaat. Dafne wilde graag sponsoren, maar kon dit alleen in de vorm van een materiële vergoeding. Om dit probleem op te lossen heb ik , mijn steun en toeverlaat, Louis gebeld om te vragen of hij een idee had. En ja hoor, want daarvoor is het Louis. Voor de school wilden wij met het sponsorgeld twee Flips aanschaffen. Maar dat is nu niet meer nodig, want deze krijgen wij van het bedrijf Danaë. Als tegenprestatie schrijve ik samen met Willemijn een stukje voor hun website over een dag van een docent in Zambia. Dit gaan we samen met de docenten doen. Het lijkt ons erg leuk om de docenten hun ervaringen te laten schrijven op de computer en vervolgens te laten e-malen naar Danaë. Een van de redacteuren schrijft als vergelijkingsmateriaal een stuk over een dag van een docent in Nederland . Op donderdag 18 juni komt er over ons project een stukje in hun nieuwsbrief. ik ben er meteen mee aan de slag gegaan, want het schrijven van zo'n stukjes vind ik echt super leuk. Dat valt waarschijnlijk niet aan mijn weblog af te zien!
11 juni 2009 - bezoek aan SLB diensten Amsterdam
Van SLB diensten hebben wij een sponsorbedrag gekregen van 1000 euro. Ik wilde heb daarvoor bedanken. Tevens wilde ik afspraken maken over de inhoud van de twee artikelen. Daarom ben ik op 11 juni naar het kantoor van SLB diensten in Amsterdam gegaan. Dit was niet zo'n vlekkeloze reis. Onderweg heb ik alle treinen en bussen gemist, maar gelukkig ben ik wel met een bloemetje in Amsterdam aangekomen ;) SBL diensten ligt midden in het centrum van Amsterdam in een mooi grachtenpand. Dit vond ik wel bijzonder, omdat dit typisch Amsterdams is. Tijdens het bezoek heb ik een gesprek gehad met Joost Wasch, Jan Petit en Marjolein Houweling. Het leuke was dat het gesprek op voicerecorder werd opgenomen. Zodat er een artikel over gemaakt kon worden voor in het SLB blad. Wanneer deze gepubliceerd wordt weet ik niet precies. Gelukkig voelde de conversatie meer als een gezellig gesprek waarin ik vertelde over mijn ideeën, plannen en verwachtingen in Zambia. Het werd mij duidelijk dat Joost Wasch geïnteresseerd is het toereikend maken van ICT voor alle bevolkingsgroepen. Op dit moment is hij samen met Louis Hilgers bezig aan een project op Curaçao om daar software licenties voor scholen toegankelijker te maken. Daarnaast wordt er het Grassroots Curaçao project uitgerold om ICT in het onderwijs te stimuleren. Erg leuk om gesponsord te worden door een bedrijf dat ontwikkelingshulp in de vorm van ICT ook hoog in het vaandel heeft staan. Ik vertelde dat we van het sponsorbedrag usb-stticks, cd-roms en software wilden aanschaffen. Maar dat is nu niet meer nodig. We krijgen namelijk deze materialen van hen gesponsord. Echt te mooi voor woorden.
10 juni 2009 - opstellen van projectplan
Normaal ben ik iemand die graag structuur en zekerheid nodig heeft. Ondanks dat ik samen met Willemijn veel informatie heb verzameld via Willempje, Marleen Lammers (een studente die vorig jaar naar de JACK CECUP School in Zambia is geweest om daar een start te maken met het aanleren van computervaardigheden), Theo van der Weide (docent van het Community Outreach Project)en Wiseman (de directeur van de JACK CECUP School) voelde alles nog zo vaag. Daarom zijn Willemijn en ik 10 juni rond de tafel gaan zitten. We wisten al dat wij vooral de aandacht willen gaan richten op de communicatie. Het is erg lastig om aan 400 leerlingen op 10 computers een PowerPoint presentatie te laten zien. We willen liever aansluiten bij de doelstelling van KidsXL. Zodat de JACK CECUP School kan communiceren met de partnerschool de Klokkenberg in Nijmegen. We willen ons daarom richten op vaardigheden zoals e-mail, internet, skype, msn, blog. Op de JACK CECUP School is ook een kidsreporter- en kinderrechtenclubje. On leek het daarom verstandig om aandacht te besteden aan het maken van een schoolkrant. Zodat de bezigheden van de kinderen hierin gepubliceerd kunnen worden. Van het sponsorgeld willen we een of twee digitale camera's en flips (eenvoudige digitale videocamera's) aanschaffen. Zodat de leerlingen hun belevenissen kunnen vastleggen.
Onze planning is nu om eerst de vaardigheden (Word, Excel, PowerPoint, typen en muisgebruik) die Marleen Lammers en Leon Swinkels vorig jaar hebben aangeleerd te herhalen. Wij weten niet wat daarvan is toegepast. Vorig jaar waren er nog geen computers aanwezig op de school. Marleen en Leon hebben in een soort internetcafe de docenten vaardigheden aangeleerd. Een aantal maanden geleden zijn de computers pas aangenomen op de school. Hierna willen we aan de slag met de communicatiemiddelen. Tijdens het project willen we de docenten uitleg laten geven aan de leerlingen. Zodat zij deze vaardigheden ook ander de knie krijgen. We willen vooral de twee clubjes hierin betrekken. Wij hopen dat zij de geleerde vaardigheden over kunnen brengen aan de andere leerlingen. Ook willen we een docent opleiden tot ICT coördinator. Zodat hij als wij weg zijn problemen met de computer kan oplossen.
Op zich hebben Willemijn en ik nu een beter beeld en planning in Zambia. Maar ik moet er nog steeds aan wennen dat dit geen vaststaande gegevens zijn en dat er nog zoveel onduidelijkheden voor ons zijn. Hoe zullen de computers eruit zien? Hoeveel docenten zullen de training volgen? Maar ik moet wel zeggen dat dit een goed leermoment is. Waarbij ik moet accepteren dat ik niet alles in de hand kan hebben en ook nog eens moet luisteren naar de uitspraak "go with the flow" .
Onze planning is nu om eerst de vaardigheden (Word, Excel, PowerPoint, typen en muisgebruik) die Marleen Lammers en Leon Swinkels vorig jaar hebben aangeleerd te herhalen. Wij weten niet wat daarvan is toegepast. Vorig jaar waren er nog geen computers aanwezig op de school. Marleen en Leon hebben in een soort internetcafe de docenten vaardigheden aangeleerd. Een aantal maanden geleden zijn de computers pas aangenomen op de school. Hierna willen we aan de slag met de communicatiemiddelen. Tijdens het project willen we de docenten uitleg laten geven aan de leerlingen. Zodat zij deze vaardigheden ook ander de knie krijgen. We willen vooral de twee clubjes hierin betrekken. Wij hopen dat zij de geleerde vaardigheden over kunnen brengen aan de andere leerlingen. Ook willen we een docent opleiden tot ICT coördinator. Zodat hij als wij weg zijn problemen met de computer kan oplossen.
Op zich hebben Willemijn en ik nu een beter beeld en planning in Zambia. Maar ik moet er nog steeds aan wennen dat dit geen vaststaande gegevens zijn en dat er nog zoveel onduidelijkheden voor ons zijn. Hoe zullen de computers eruit zien? Hoeveel docenten zullen de training volgen? Maar ik moet wel zeggen dat dit een goed leermoment is. Waarbij ik moet accepteren dat ik niet alles in de hand kan hebben en ook nog eens moet luisteren naar de uitspraak "go with the flow" .
8 juni 2009 - bezoek The Rent Compagny Rosmalen
Spannend! Willemijn en ik zijn 8 juni de laptops gaan ophalen in Rosmalen. We hadden afgesproken om dit met de trein en bus te doen. Op station Rosmalen moesten we wachten op een bus. Haha opeens kwam er een rood klein buurtbusje aanrijden en wij begrepen er niks van. Dat bleek onze bus te zijn. Amstenrade, het dorp waar mijn ouders wonen is niet groot, maar daar rijdt zelfs een bus. Het ergste was nog dat dit busje ons 50 meter verder bij de volgende bushalte moest afzetten. Uiteindelijk zijn wij gewoon naar de bushalte gelopen. Het probleem was alleen dat daar een bus stond. Gelukkig stopte de chauffeur voor ons toen hij zag dat wij met een bloemetje aan kwamen rennen. Ik had namelijk op het station in Nijmegen een mooi bloemetje als bedankje gekocht voor Ronald van den Boogaard. Eenmaal uitgestapt bij de juiste halte, miste ik iets. Oeps, ik had het bloemetje in de bus laten liggen. Haha, ik hoop dat de buschauffeur zijn vrouw daarmee heeft kunnen opvrolijken. Gelukkig kwamen we nog langs een tankstation (dat praktisch naast het bedrijf lag). We hebben daar maar een nieuw bloemetje gekocht. Toen Willemijn en ik arriveerde bij The Rent Compagne, kwam een hele lieve hond ons verwelkomen. Dat was een leuk begin van een innoverende en gezellige ontmoeting. We hebben verteld over ons project, informatie gekregen over het bedrijf en gekeken naar de laptops. We konden ze nog niet meenemen, omdat er per ongeluk Nederlandstalige software op is gezet. Bij de laptops hebben we zelfs tassen, muizen, sloten en headsets gekregen. Echt super tof! Het bezoek aan dit bedrijf heeft echt indruk op mij gemaakt. We werden echt op zijn Brabants hartelijk ontvangen. Het initiatief van Ronald om ICT laagdrempelig voor scholen aan te bieden vond ik erg mooi.
10 april 2009 - bezoek KidsXL Amsterdam
Een aantal van de projecten van het Community Outreach Project zijn gekoppeld aan de stichting KidsXL. Op 10 april zijn we met een groepje studenten naar Amsterdam gegaan om deze stichting te bezoeken. Het was even een zoektocht, want wat bleek KidsXL wordt gefinancierd door de ABN Ambro bank. Zij zitten in hun gebouw en dat wisten wij niet. Het was wel een rare verschijning, een ontwikkelingslandenorganisatie in zo'n sjiek gebouw, waar allemaal mannen in pak met een aktetassen lopen en dikke flatscreens hangen.
Tijdens deze ontmoeting krijgen we een filmpje te zien over de internationale vredesprijs en de partnerscholen van KidsXL. De energie gierde door mijn lijf. Zo leuk vond ik dit om te zien. Op zo'n momenten mis je het lesgeven. Verder hebben we met Willempje informatie over onze projecten en kennis gemaakt met de rest van de organisatie. Ik vond het erg leuk om te zien dat er allemaal tekeningen, foto's en verhalen hingen van de kinderen uit de betreffende landen. De dankbaarheid straalde ervan af. Door dit bezoek ben ik nog trotser dat ik een steentje kan bijdragen. Stiekem hoop ik dat ik misschien een stageplek hier zou kunnen bemachtigen. Ook hier ging ik weer bepakt en bezakt naar huis. We kregen allemaal twee dvd's met afleveringen van de televisieserie KidsXL en nieuwsbrieven. Een van deze nieuwsbrieven was door de kinderen van de JACK CECUP school geschreven. De school heeft namelijk zes kidsreporters.
Tijdens deze ontmoeting krijgen we een filmpje te zien over de internationale vredesprijs en de partnerscholen van KidsXL. De energie gierde door mijn lijf. Zo leuk vond ik dit om te zien. Op zo'n momenten mis je het lesgeven. Verder hebben we met Willempje informatie over onze projecten en kennis gemaakt met de rest van de organisatie. Ik vond het erg leuk om te zien dat er allemaal tekeningen, foto's en verhalen hingen van de kinderen uit de betreffende landen. De dankbaarheid straalde ervan af. Door dit bezoek ben ik nog trotser dat ik een steentje kan bijdragen. Stiekem hoop ik dat ik misschien een stageplek hier zou kunnen bemachtigen. Ook hier ging ik weer bepakt en bezakt naar huis. We kregen allemaal twee dvd's met afleveringen van de televisieserie KidsXL en nieuwsbrieven. Een van deze nieuwsbrieven was door de kinderen van de JACK CECUP school geschreven. De school heeft namelijk zes kidsreporters.
9 april 2009 - ipon beurs Utrecht
Op 9 april van dit jaar ben ik naar de iponbeurs in Utrecht. Dit is DE beurs op het gebied van Onderwijs en ICT. Samen met Louis zijn we langs standhouders gelopen om over mijn project te vertellen. Met Louis vlotte babbel en grote netwerk was dit een schitterende belevenis. Zo kwamen we bij de stand van The Rent Compagny. Louis introduceerde mij bij Ronald van den Boogaard, ik haakte in met de omschrijving van het project. Louis maakte het verhaal af met het idee om de school twee notebooks te sponsoren. Na afloop van het gesprek kreeg ik een kaartje in mijn hand gedrukt met een adres waar ik de twee notebooks mocht komen ophalen. Ik kon het bijna niet geloven. Tevens had Louis al een balletje laten rollen bij het bedrijf SLB diensten. Zij ware ook aanwezig op de beurs. Hij had weten te regelen dat ik in ruil voor twee artikelen in het SLB blad over het project, 1000 euro zou krijgen voor de school. Echt een super deal!Ook heeft Louis mij op de ipon geïntroduceerd aan Ineke Brunekreef en Henk Bakker van het bedrijf Nedercom. Hier heb ik mijn verhaal gedaan en zij waren bereid om educatieve software te leveren voor het leren van Engelse grammatica. Hartstikke leuk, want Engels is de voertaal in Zambia. Daarnaast zijn we naar de stand van Danae gegaan, waar iedereen een t-shirt droeg met de tekst speeddate? Haha ik durfde die speeddate wel aan. Ik werd voorgesteld aan Dafne Swart-Wychgel.Het was een leuke "date". Zij was eveneens bereid om te sponsoren. Ze moest er alleen nog over nadenken op welke manier. Het was echt een overweldigende dag en met een grote glimlach op mijn gezicht, een hoop visitekaartjes en mooie sponsormogelijkheden ben ik terug naar mijn kamer in Nijmegen gegaan.
Naar aanleiding van de beurs heb ik meteen een document opgesteld met meer informatie over het project en mijzelf. Deze heb ik meteen naar de vrijgevige bedrijven gestuurd.
Hoe het allemaal begon...
Voor de opleiding Onderwijskunde mochten wij dit jaar bepaalde pedagogische vakken laten vallen. Daarvoor in de plaats konden we meer gerelateerde vakken gaat volgen. Ik was meteen geïnteresseerd in het Community Outreach Project toen Henny van der Meijden hierover vertelde. Zij is een document aan de Radboud Universiteit. ICT en Onderwijs heeft mij altijd al erg getrokken en de combinatie met een ontwikkelingsland klonk helemaal mooi in de oren. Aan het begin van dit schooljaar stuurde ik meteen al mailtjes naar docenten wanneer het vak precies zou gaan plaatsvinden. En eindelijk in februari kon ik van start.
Na het eerste college was ik eigenlijk een beetje overdonderd. Ik hoorde al die verhalen van studenten die het jaar van te voren in een betreffend ontwikkelingsland waren geweest. Ik dacht echt van wat staat mij wel niet allemaal te wachten? en kan ik dit wel? Gelukkig was dit maar van korte duur en sloeg de onzekerheid al snel over in enthousiasme. Vooral toen Willempje Vrins van KidsXL een gastcollege over haar organisatie en de lopende projecten kwam geven. KidsXL zorgt ervoor dat Nederlandse basisscholen in contact komen met scholen in ontwikkelingslanden. Het doel daarvan is dat kinderen over de hele wereld van en met elkaar leren. dit doel sprak mij meteen aan. Met mijn onderwijsachtergrond als lerares weet ik hoe belangrijk het is om kinderen een bredere kijk op het leven te geven. Willempje vertelde ook over de JACK CECUP School in Zambia , dat tevens een van de projecten van het Community Outreach Project is. Na dit gastcollege was mijn keuze voor het project op de JACK CECUP School snel gemaakt.
Tja nu was mijn keuze gemaakt voor de JACK CECUP School, maar hoe nu verder aan de slag? Dat was een vraag die meteen bij mij opkwam. Wat moet ik allemaal daar doen? Wat moet ik allemaal regelen? Al snel wist ik dat ik sponsoring voor de school wilde regelen. De Jack CECUP School ligt in een van de armste wijken in Lusaka en biedt gratis onderwijs. Voor deze school is alle extra hulp mooi meegenomen. Wie kon ik beter benaderen voor het zoeken naar sponsoren dan Louis Hilgers, de ICT en Onderwijs trendwachter met het eenmansbedrijf Educos?
Na het eerste college was ik eigenlijk een beetje overdonderd. Ik hoorde al die verhalen van studenten die het jaar van te voren in een betreffend ontwikkelingsland waren geweest. Ik dacht echt van wat staat mij wel niet allemaal te wachten? en kan ik dit wel? Gelukkig was dit maar van korte duur en sloeg de onzekerheid al snel over in enthousiasme. Vooral toen Willempje Vrins van KidsXL een gastcollege over haar organisatie en de lopende projecten kwam geven. KidsXL zorgt ervoor dat Nederlandse basisscholen in contact komen met scholen in ontwikkelingslanden. Het doel daarvan is dat kinderen over de hele wereld van en met elkaar leren. dit doel sprak mij meteen aan. Met mijn onderwijsachtergrond als lerares weet ik hoe belangrijk het is om kinderen een bredere kijk op het leven te geven. Willempje vertelde ook over de JACK CECUP School in Zambia , dat tevens een van de projecten van het Community Outreach Project is. Na dit gastcollege was mijn keuze voor het project op de JACK CECUP School snel gemaakt.
Tja nu was mijn keuze gemaakt voor de JACK CECUP School, maar hoe nu verder aan de slag? Dat was een vraag die meteen bij mij opkwam. Wat moet ik allemaal daar doen? Wat moet ik allemaal regelen? Al snel wist ik dat ik sponsoring voor de school wilde regelen. De Jack CECUP School ligt in een van de armste wijken in Lusaka en biedt gratis onderwijs. Voor deze school is alle extra hulp mooi meegenomen. Wie kon ik beter benaderen voor het zoeken naar sponsoren dan Louis Hilgers, de ICT en Onderwijs trendwachter met het eenmansbedrijf Educos?
maandag 15 juni 2009
Een blog gemaakt
Ja het is een feit. Ik heb een vandaag een eigen blog gemaakt van het Community Outreach Project in Zambia. Zoals de meeste van jullie wel weten ga ik van 13 juli tot en met 8 augustus samen met Willemijn van Gurp naar Zambia om daar computerles te geven aan de docenten van de JACK CECUP school. De afgelopen tijd zijn Willemijn en ik al heel druk bezig geweest met de voorbereidingen van het project. Nu vragen jullie je zeker af "Waarom heeft Maud nu al een blog gemaakt? Ze is toch nog niet in Zambia". Nou dat komt omdat ik en Willemijn al heel wat werk in onze voorbereiding hebben gestopt. Tijdens deze voorbereidingen heb ik al heel wat leuke en interressante dingen heb meegemaakt. Daarvan wil ik jullie ook op de hoogte houden.
Voordat ik vertel wat wij al allemaal gedaan hebben wil ik jullie attenderen op de links op mijn blogs die naast de geplaatste berichten staan. Het is erg leuk om op de sites en flimpjes die ik hier geplaatst heb te bekijken. Je krijgt hierdoor een completer beeld van het project dat ik ga uitvoeren en welke instanties hierbij betrokken zijn. Ik vind het vooral een aanrader om te kijken naar links van kidsxl/kidsrights. Het heeft namelijk een reden waarom juist op de JACK CECUP school computers staan. Een leerling van deze school, genaamd Thandiwe Chama, heeft in het jaar 2007 de internationale kindervredesprijs gewonnen. Met dit geldbedrag zijn er onder andere computer gekomen op de JACK CECUP school. En Willemijn en ik mogen aan de besteding van deze mooie prijs een steentje bijdragen. Daar ben ik echt super trots op!
Voordat ik vertel wat wij al allemaal gedaan hebben wil ik jullie attenderen op de links op mijn blogs die naast de geplaatste berichten staan. Het is erg leuk om op de sites en flimpjes die ik hier geplaatst heb te bekijken. Je krijgt hierdoor een completer beeld van het project dat ik ga uitvoeren en welke instanties hierbij betrokken zijn. Ik vind het vooral een aanrader om te kijken naar links van kidsxl/kidsrights. Het heeft namelijk een reden waarom juist op de JACK CECUP school computers staan. Een leerling van deze school, genaamd Thandiwe Chama, heeft in het jaar 2007 de internationale kindervredesprijs gewonnen. Met dit geldbedrag zijn er onder andere computer gekomen op de JACK CECUP school. En Willemijn en ik mogen aan de besteding van deze mooie prijs een steentje bijdragen. Daar ben ik echt super trots op!
Abonneren op:
Posts (Atom)